Zapraszamy na koncerty

REGION DOLNY ŚLĄSK NSZZ SOLIDARNOŚĆ ZAPRASZA NA KONCERT: ZŁOTE LATA POLSKIEGO ROCKA w Centrum Historii Zajezdnia

wROCK for Freedom zaprasza na koncert “Złote lata polskiego rocka”

29 sierpnia, o godz. 17:00 spotkamy się tradycyjnie już w Centrum Historii Zajezdnia – byłej Zajezdni Autobusowej przy ul. Grabiszyńskiej 184 – bliskim sercu wrocławian miejscu, gdzie w sierpniu 1980 roku rodziła się dolnośląska Solidarność.

Pierwsza część koncertu dedykowana będzie pamięci Krzysztofa Krawczyka, wybitnego polskiego wokalisty, który odszedł od nas przedwcześnie w kwietniu tego roku, ale Jego twórczość pozostanie w pamięci niezliczonej ilości fanów.

W specjalnie przygotowanym pro gramie pt. “To co dał nam świat” usłyszymy najpiękniejsze piosenki Krzysztofa Krawczyka z wszystkich etapów Jego długiej kariery – od zespołu Trubadurzy, przez solowe projekty w Polsce i za granicą, po współpracę z Goranem Bregovicem i Edytą Bartosiewicz.

W Centrum Historii Zajezdnia zabrzmią znane wszystkim  przeboje: „Jak minął dzień”, „Byle było tak”, „Pamiętam ciebie z tamtych lat”, „Byłaś tu”, “Parostatek”, ” Mój przyjacielu”,  „Trudno tak (razem być nam ze sobą…)” i wiele innych utworów z szerokiego repertuaru Artysty

W drugiej części koncertu zaprosimy publiczność do wspólnego śpiewania rockowych przebojów z  lat 80′. W koncercie “Chcemy być sobą” zagramy i zaśpiewamy razem piosenki Perfectu, Dżemu, Lady Pank, Budki Suflera, Maanamu, Lombardu, Kultu, Republiki, Turbo i innych polskich zespołów, które tworzyły historię polskiej muzyki równolegle z historią Polski i Europy tworzoną, jawnie i w podziemiu, przez NSZZ  “Solidarność” w latach 80-tych XX wieku.

Podczas koncertu usłyszymy wrocławskich wokalistów znanych z telewizyjnych programów ” The Voice of Poland”, “Bitwa na głosy”  i “Szansa na sukces”.

Akompaniować będzie zespół znakomitych muzyków pod kierownictwem artystycznym Marka Popowa z gościnnym udziałem gitarzysty zespołu Perfect – Jacka Krzaklewskiego

Zapraszamy do wspólnego śpiewania!

Ceny biletów dla członków związku:

miejsca stojące: 20 zł

Bilety można nabyć w Regionie Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” przy pl. Solidarności 1/3/5 we Wrocławiu, I piętro, pok.118 od godz. 8:00 do godz.15:00, u koleżanki Ani po wcześniejszym kontakcie telefonicznym pod nr.601 974 910

kult_1

ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA KONCERT ZESPOŁU KULT

KULT zagra 28 sierpnia, o godz. 19:00, w ostatnią sobotę wakacji, na terenie Centrum Historii Zajezdnia – byłej Zajezdni Autobusowej przy ul. Grabiszyńskiej 184, znanym wrocławianom miejscu, gdzie od lat odbywają się koncerty z cyklu wROCK for Freedom.

Zespół KULT powstał na początku 1982 roku w Warszawie. Swój pierwszy koncert zagrał  7 lipca 1982 roku w warszawskim klubie “Remont”. KULT to chyba jedyny w Polsce zespół, który aktywnie i nieprzerwanie gra już prawie 40 lat.

Polscy radiosłuchacze znają doskonale wiele utworów Kultu ze wszystkich list przebojów np.”Piosenka młodych wioślarzy”, “Do Ani”, “Krew Boga”, “Polska”, “Parada wspomnień”, “Rząd oficjalny”, “Baranek”, “Kochaj mnie, a będę twoją”, „Gdy nie ma dzieci” i inne.

Zagrali ponad 3000 koncertów. Występowali 8-krotnie w Jarocinie i wszystkich innych festiwalach oraz przeglądach w Polsce. Oprócz tego gościli na koncertach w Brazylii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Holandii, Niemczech, Czechach, Islandii, Szwecji, Stanach Zjednoczonych.

Ich koncerty to ponad 2-godzinne spektakle.

Niekwestionowanym liderem zespołu jest Kazik Staszewski, którego działalność zespołowa jak i solowa charakteryzuje się nie tylko sukcesami pod względem artystycznym ale i komercyjnym.

Ceny biletów dla członków związku:

miejsca siedzące: 90 zł

miejsca stojące: 60 zł