Piotr Duda w Wałbrzychu

W poniedziałek 14 marca w biurze dolnośląskiej “Solidarności” w Wałbrzychu gościł Piotr Duda – przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”. Licznie zebranym działaczom zdał sprawozdanie z prac prowadzonych przez Związek. Mówił również o relacjach z prezydentem Andrzejem Dudą i rządem. Zaznaczył, że trwają prace nad ustawą emerytalną – Tej sprawy nie możemy odpuścić. Jest dla nas priorytetowa – zaznaczył Duda i podkreślił, że przed wyborami “Solidarność” podpisała porozumienie z Andrzejem Dudą, która dotyczyła m.in obniżeniu wieku emerytalnego. Piotr Duda powiedział, że zostanie zmieniona ustawa o Agencjach Pracy Tymczasowej – W agencji pracownik będzie mógł być zatrudniony jedynie przez 18 miesięcy, a później będzie musiał zatrudnić go zakład pracy – podkreślił.

W spotkaniu udział wziął również przewodniczący dolnośląskiej “Solidarności” Kazimierz Kimso oraz jego zastępca Radosław Mechliński