This gallery contains 12 photos.

W dniach 20 i 21 września odbyła się na Jasnej Górze 32 ogólnopolska Pielgrzymka Ludzi Pracy. Przed niedzielną mszą świętą przewodniczący KK Piotr Duda zwrócił w swoim wystąpieniu m.in. uwagę na patologie na polskim rynku pracy: wydłużenie wieku emerytalnego, elastyczny kodeks pracy, umowy śmieciowe. W homilii wygłoszonej przez ks. abp. Edwarda Ozorowskiego padły ważne słowa na temat sensu pracy i sytuacji polskich pracowników i ich rodzin.  Na szczyt jasnogórskich wałów przybyła m.in. Główna Inspektor Pracy Iwona Hickiewicz.

Dwudniowe spotkanie ludzi pracy przebiegało w duchu radości i dziękczynienia za kwietniową kanonizację Jana Pawła II i w nadziei na szybką kanonizację Księdza Popiełuszki. Jego proces kanonizacyjny rozpoczął się właśnie w sobotę 20 września.

W Pielgrzymce licznie stawili się członkowie dolnośląskiej „Solidarności”.

Dzień wcześniej – 20 września w miejscowości Święta Puszcza odbyło się wyjazdowe posiedzenie Zarządu Regionu Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność”.

IMG_2035 IMG_1983 IMG_1952 IMG_1934 IMG_1846 IMG_1862 IMG_2007 IMG_1974 IMG_1958 IMG_1923 pielgrzymka