Tę ideologię trzeba zwalczać

Ideologię gender trzeba zwalczać – powiedział ks. Paweł Bortkiewicz. Wszyscy uczestnicy konferencji „Gender rewolucja kulturowa a cywilizacja chrześcijańska” nie mieli wątpliwości, że propagowanie tej swoistej filozofii prowadzi wprost do upadku naszej cywilizacji. Każdy z prelegentów zwracał uwagę na różne aspekty zagrożeń.

Pani dr Małgorzata Jaszczuk-Surma przedstawiła dokładnie historię narodzin gender i jej animatorów. Prof. Marian Gabryś skupił się na aspektach medycznych, a dr Olgierd Pankiewicz na prawnych. Z kolei redaktor Marzena Nykiel ukazała pod jakim wpływem gender są współczesne media i jakich dokonują manipulacji. Z kolei poseł do Parlamentu Europejskiego Dawid Jackiewicz akcentował aspekty polityczne. Mówił m.in., że mniejszość nie może nam narzucać zachowań sprzecznych nie tylko z naturą, ale i logiką.

W drugiej części konferencji odbył się panel dyskusyjny z udziałem większości prelegentów. Spotkanie zgromadziło w sobotę 11 października w auli PWT we Wrocławiu kilkaset osób.

foto jw