Premier jeszcze nie odpowiedziała

O złożonej interpelacji w sprawie stanu dialogu społecznego w Polsce poinformowali posłowie członków prezydium Zarządu Regiony Dolny Śląsk NSZZ “Solidarność”. W poniedziałek 13 kwietnia działacze Związku po raz kolejny odwiedzili biura poselskie. Tym razem gościli u trzech posłów Prawa i Sprawiedliwości – Piotra Babiarza, Mariusza Oriona Jędryska, Jacka Świata. Związkowcy złożyli również wizytę posłance SP ZP Beacie Kempie. W rozmowach z parlamentarzystami oprócz nowego projektu ustawy o Radzie Dialogu Społecznego omawiano również kwestię problemów poszczególnych branż m.in. Poczty Polskiej i sytuacji w Przewozach Regionalnych.”Protesty i postulaty związków zawodowych są pochodną tych wszystkich problemów, które nakładają się na siebie. Niedługo możemy znaleźć się w sytuacji bez wyjścia. Związki zawodowe wychodzą naprzeciw trudnościom, z jakimi boryka się państwo Polskie, pokazują, jakie sektory i co wymaga naprawy, często podsuwając własne propozycje rozwiązań. Wystarczy tylko chcieć z nich skorzystać. ” napisali m.in posłowie 3 tygodnie temu. Jak dotąd premier Ewa Kopacz jeszcze nie odpowiedziała.

IMG_4052 IMG_4053 IMG_4068