Poszukują pracowników

Firma Garmin International otwiera nowoczesną fabrykę w Biskupcach Podgórnych. W zakładzie wytwarzane będą samochodowe urządzenia informacyjno-rozrywkowe oraz inne produkty z przeznaczeniem na rynek europejski.

Nowa fabryka Garmin Wrocław uruchomiona została w SERGO Logistics Park Wrocław, strategicznie w rejonie skrzyżowania autostrad A4 i A8. Budynek z certyfikatem zrównoważonego budownictwa BREEAM ma blisko 30 tys. mkw. powierzchni produkcyjno-dystrybucyjnej. To zaawansowany technologicznie zakład, produkujący kompleksowe rozwiązania OEM (ang. Original Equipment Manufacturer) oraz elektroniki użytkowej dla europejskich odbiorców.

W tym roku rozpocznie się prototypowa produkcja, a następnie z linii produkcyjnej zjadą pierwsze produkty konsumenckie. Pierwsze gotowe do użycia systemy elektronicznych urządzeń dla pojazdów spodziewane są rok później – w 2022 r. Aktualnie zakład przygotowuje się do jak najszybszego uruchomienia procesu produkcji, prowadząc rekrutację inżynierów procesowych, techników i operatorów montażu. Oferty pracy od firmy Garmin można znaleźć na portalach rekrutacyjnych.

Garmin od ponad 30 lat jest pionierem w wykorzystywaniu systemu GPS w nawigacji, oprogramowaniu i urządzeniach bezprzewodowych dedykowanych osobom prowadzącym aktywny tryb życia. Marka dostarcza rozwiązania dla pięciu głównych gałęzi jakimi są motoryzacja, lotnictwo, żegluga, outdoor i rekreacja.

foto Janusz Wolniak