Milion zeznań drogą elektroniczną

Najwięcej osób rozlicza się na formularzu PIT-37. Jest już 930 tys. takich zeznań zaakceptowanych w usłudze – informuje szefowa Krajowej Administracji Skarbowej Magdalena Rzeczkowska. Zachęcam do korzystania z usługi Twój e-PIT. To wygodny i bezpieczny sposób na złożenie zeznania, bez wychodzenia z domu. To niewątpliwie duża oszczędność czasu. Dodatkowo, podatnik ma dostęp do historii swoich e-PITów, a dzięki integracji z serwisem e-Urząd Skarbowy do innych naszych e-usług. Co warto pamiętać, rozliczając się elektroniczne możemy liczyć na szybszy zwrot podatku – urząd skarbowy zwróci nadpłatę w ciągu 45 dni.– zaznacza Rzeczkowska.
Usługa e-pit ruszyła 15 lutego i już siedem dni później milion zeznań zostało złożonych przez internet. Rok temu milion zeznań uzyskano po 8 dniach.
W usłudze Twój e-PIT dostępne są zeznania PIT-37, PIT-38 oraz PIT-28 i PIT-36 dla osób nieprowadzących działalności gospodarczej.W usłudze można też złożyć PIT-OP czyli oświadczenie o przekazaniu 1% podatku organizacji pożytku publicznego.