Koncert w Zajezdni

Region Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” zaprasza na koncert „Złote lata polskiego rocka”.

29 sierpnia, o godz. 17:00 spotkamy się tradycyjnie już w Centrum Historii Zajezdnia – byłej Zajezdni Autobusowej przy ul. Grabiszyńskiej 184 – bliskim sercu wrocławian miejscu, gdzie w sierpniu 1980 roku rodziła się dolnośląska Solidarność.

Pierwsza część koncertu dedykowana będzie pamięci Krzysztofa Krawczyka, wybitnego polskiego wokalisty, który odszedł od nas przedwcześnie w kwietniu tego roku, ale Jego twórczość pozostanie w pamięci niezliczonej ilości fanów.

W specjalnie przygotowanym programie pt. “To co dał nam świat” usłyszymy najpiękniejsze piosenki Krzysztofa Krawczyka z wszystkich etapów Jego długiej kariery – od zespołu Trubadurzy, przez solowe projekty w Polsce i za granicą, po współpracę z Goranem Bregovicem i Edytą Bartosiewicz.

W Centrum Historii Zajezdnia zabrzmią znane wszystkim  przeboje: „Jak minął dzień”, „Byle było tak”, „Pamiętam ciebie z tamtych lat”, „Byłaś tu”, “Parostatek”, ” Mój przyjacielu”,  „Trudno tak (razem być nam ze sobą…)” i wiele innych utworów z szerokiego repertuaru artysty.

W drugiej części koncertu zaprosimy publiczność do wspólnego śpiewania rockowych przebojów z  lat 80′. W koncercie “Chcemy być sobą” zagramy i zaśpiewamy razem piosenki Perfectu, Dżemu, Lady Pank, Budki Suflera, Maanamu, Lombardu, Kultu, Republiki, Turbo i innych polskich zespołów, które tworzyły historię polskiej muzyki równolegle z historią Polski i Europy tworzoną, jawnie i w podziemiu, przez NSZZ  “Solidarność” w latach 80-tych XX wieku.

Podczas koncertu usłyszymy wrocławskich wokalistów znanych z telewizyjnych programów ” The Voice of Poland”, “Bitwa na głosy”  i “Szansa na sukces”.

Akompaniować będzie zespół znakomitych muzyków pod kierownictwem artystycznym Marka Popowa z gościnnym udziałem gitarzysty zespołu Perfect – Jacka Krzaklewskiego

Zapraszamy do wspólnego śpiewania!

Ceny biletów dla członków związku: miejsca stojące: 20 zł

Bilety można nabyć w Regionie Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” przy pl. Solidarności 1/3/5 we Wrocławiu, I piętro, pok.118 od godz. 8:00 do godz.15:00, u koleżanki Ani Miklis  po wcześniejszym kontakcie telefonicznym pod nr 601 974 910.