Otwarty na dialog

Kandydat na Prezydenta RP Andrzej Duda spotkał się 9 kwietnia z członkami ZR i Komisją Rewizyjną. Wraz z nim do siedziby Dolnośląskiej Solidarności przybyli posłowie PiS-u – Adam Lipiński, Dawid Jackiewicz, Piotr Babiarz i Mariusz Orion-Jędrysek.

Podczas półgodzinnego spotkania przedstawił nie tylko założenia swojego programu, ale także odpowiedział na szereg pytań związkowców dotyczących spraw przemysłu, emerytur, służby zdrowia czy kultury.

Zaznaczył, że podjął ambitny plan, aby w trakcie kampanii wyborczej odwiedzić wszystkie polskie powiaty.

-Prezydent to osoba, która wskazuje kierunki rozwoju. Prezydent to nie stróż żyrandola, to człowiek aktywnie uczestniczący w życiu publicznym. Prezydent musi stać na straży interesów społeczeństwa, a największym obowiązkiem prezydenta jest odbudowa polskiego przemysłu –  podkreślał Andrzej Duda. W zakończeniu spotkania złożył zaś deklarację, że zawsze będzie otwarty na dialog.

jw

foto Janusz Wolniak