Komisja Krajowa o wyborach i referendum

O udział w nadchodzących wyborach oraz w referendum zaapelowałi działacze NSZZ “Solidarność” podczas obrad Komisji Krajowej w Spale.

“Zbliżające się wybory i połączone z nimi referendum, to nie tylko wielkie święto demokracji, to również ważny obywatelski obowiązek i odpowiedzialność. Również wobec wielkich, geopolitycznych zawirowań, groźnych dla bezpieczeństwa i przyszłości Polski. Komisja Krajowa NSZZ “Solidarność” tradycyjnie nie wskazuje na kogo należy głosować, ufając w mądrość swoich członków, sympatyków i całego społeczeństwa. Prosimy jednak, aby podejmując decyzję przy urnach wyborczych i referendalnych odrzucać tych, którzy wielokrotnie kłamali, nie dotrzymywali obietnic, czy sprzeniewierzali się postulatom “Solidarności”. Nawet jeśli dzisiaj mówią coś innego. Wiele z tych postulatów udało się zrealizować i ważne jest, czy ludzie, których wybierzemy zechcą to zachowac.” napisali m.min. członkowie KK w jednogłośnie przyjętym stanowisku.