Leśnicy przy pingpongowym stole

W sobotę (15.10). Międzyregionalna Sekcja Pracowników Leśnictwa  NSZZ „Solidarność” przy RDLP Wrocław zorganizowała XIV Mistrzostwa w Tenisie Stołowym, który odbyły się w hali sportowej w Krosnowicach k/Kłodzka. Honorowy patronat nad turniejem objął przewodniczący ZR Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność”  Kazimierz Kimso. Uczestników zawodów powitał przewodniczący MSPL NSZZ „Solidarność”  Adam Krakiewicz, który życzył wszystkim sukcesów i dobrej zabawy..

Udział w Turnieju, który jest zarazem eliminacjami do zawodów o zasięgu krajowym, wzięli pracownicy z dolnośląskich nadleśnictw położonych na terenie RDLP Wrocław.Zawody przeprowadzono w kategoriach mężczyzn, kobiet oraz zawody deblowe.Na Mistrzostwa Polski Leśników, które odbędą się w listopadzie na terenie RDLP Olsztyn, zakwalifikowało się 5 osób z terenu RDLP Wrocław:

1. Ryszard Kulak – Nadleśnictwo Międzylesie – zwycięzca
  2. Tomasz Stachera – Nadleśnictwo Kamienna Góra
  3. Edward Tereszczyn – Nadleśnictwo Węgliniec
  4. Mirosław Aniołek – Nadleśnictwo Oborniki Śląskie
  5. Monika Idczak – Nadleśnictwo Legnica – zwyciężyła wśród pań.

W klasyfikacji drużynowej tryumfowali zawodnicy z Oleśnicy, przed leśnikami z Kamiennej Góry i Węglińca. Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe a wszyscy uczestnicy zawodów otrzymali dyplomy i upominki za udział z turnieju.

Tekst i zdjęcia Marek Matus.