W teatrze Arka o “Ince”

Integracyjny Teatr Arka Wrocław, zaprasza na nowe przedstawienie pt. „Inka”. Patronat nad tym przedsięwzięciem objął Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Dolny Śląsk.

Przygotowywana sztuka jest to artystyczna wizja historii życia i śmierci, naszej polskiej bohaterki Danuty Siedzikówny, zamordowanej w roku 1946 przez komunistyczne władze.

Poprzez pokazanie na naszych deskach krótkiego życia „Inki” dajemy świadectwo swojego przywiązania do historii Żołnierzy Niezłomnych i stajemy do artystycznego apelu pamięci – zachęcają realizatorzy teatru.  Przyjdź, zobacz, oddaj hołd i zapamiętaj. To piękne przedstawienie, jak każdy nasz spektakl jest wzbogacone oryginalną scenografią, muzyką, oprawą świetlną, piosenkami ale przede wszystkim znakomitą grą aktorską całego zespołu teatralnego. Udało nam się zaprosić do współpracy w Ince znakomitą , znaną wrocławskiej publiczności- Panią Agatę Obłąkowską- Woubishet, która gra Inkę ( jej dublerką jest początkująca aktorka-muzyczka, piosenkarka Kamila Salach, jednocześnie kompozytorka ze swoim zespołem KAGYUMA) , bardzo ciekawego francuskiego aktora Aleksandra Marquezy. W pozostałych rolach-Radosław Strzelecki, Jan Kot, Alicja Idasiak, Anna Rzempołuch, Andrzej Kusiak oraz Marek Trociński. Scenariusz i reżyseria Renata Jasińska, scenografia –Jakub Jan Robaszewski, choreografia- Bożena Klimczak, kostiumy – Ewa Jobko.

Przedstawienia odbędą się:

07.10 Start: 19:00 Inka