Wielki dzień

Zaprzysiężenie nowego Prezydenta RP Andrzeja Dudy. Tak bardzo wiele sobie obiecuję i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Że zobowiązania podpisane w Umowie z KK NSZZ “Solidarność” zostaną zrealizowane. Obniżenie wieku emerytalnego i prawa pracownicze wymienione w umowie. A wsród nich walka z umowami śmieciowymi. Nie tylko  umowy zlecenie czy o dzieło. Ale plaga w zatrudnianiu poprzez Agencje Pracy Tymczasowej. Plaga ta jest już we wszystkich branżach , nie tylko w handlu ale przemyśle i na wyższych uczelniach. I o zgrozo w Sądach. Nie możemy liczyć już na sprawiedliwość w Sądach Pracy. Czas to przerwać i tą nadzieję mam, że sie uda. Pierwsza jaskółka już jest, A mianowicie została powołana Rada Dialogu Społecznego. Choć zrobił to jeszcze na koniec ustępujący Prezydent Komorowski chcąc zaliczyć to sobie do sukcesu. A tak naprawdę jest to sukces NSZZ “Solidarność” i mądrej strategii Przewodniczącego Piotra Dudy.