Zakopane- obrady Komisji Krajowej

W czwartek i piątek (22, 23 września) w hotelu Hyrny w Zakopanem odbywa się posiedzenie Komisji Krajowej. Obrady rozpoczęły się spotkaniem z przedstawicielami strony rządowej. Rząd premiera Mateusza Morawieckiego reprezentują ministrowie Marlena Maląg, minister rodziny i polityki społecznej, Anna Moskwa, minister klimatu i środowiska, Waldemar Buda, minister rozwoju i technologii, Artur Soboń, sekretarz stanu w Ministerstwie Finansów, i Maciej Małecki, sekretarz stanu w Ministerstwie Aktywów Państwowych.
Największym problemem jest uchronienie miejsc pracy w tzw. firmach energochłonnych. Galopujące ceny gazu, energii sprawiły, że sytuacja w tych zakładach jest trudna, informują nas o tym przewodniczący komisji zakładowych – powiedział , otwierając dyskusję przewodniczący NSZZ “Solidarność” Piotr Duda.
W obradach biorą udział członkowie Komisji Krajowej naszego Regionu, pod przewodnictwem Kazimierza Kimso.