Hojni i solidarni

We wtorek 23 czerwca przewodniczący Regionu Kazimierz Kimso podziękował kilkunastu działaczom, których organizacje wsparły finansowo relikwiarz będący elementem ołtarza w bazylice św. Brygidy w Gdańsku oraz kolejny, który towarzyszyć będzie pielgrzymkom „Solidarności”. Znajdują się w nich relikwie patrona naszego Związku błogosławionego księdza Jerzego. Kameralne spotkanie w siedzibie Regionu zakończyło wręczenie pamiątkowych dyplomów od przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotra Dudy.
„ To dzięki Waszej hojności mogliśmy wspólnie przyczynić się do upamiętnienia Kapłana – Męczennika, który ukochał prawdę, zginął za nią i który głosił, że bez względu na to jaki wykonuje się zawód jest się zawsze człowiekiem” napisał m.in. przewodniczący NSZZ „Solidarność”.
Lista darczyńców z Regionu Dolny Śląsk : Zarząd Regionu, ZOZ NSZZ „Solidarność” w Herbapol Wrocław, ZOZ NSZZ „Solidarność” w GKN Driveline Oleśnica, Międzyregionalna Sekcja Ochrony Zdrowia , MOZ NSZZ „Solidarność” Pracowników Ochrony Zdrowia Ziemi Kłodzkiej, MOZ NSZZ „Solidarność” Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. Andrzeja Mikulicza – Radeckiego we Wrocławiu, MOZ NSZZ „Solidarność” Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, MOZ NSZZ „Solidarność” Pracowników Gminy Wrocław, ZOZ NSZZ „Solidarność” Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu Ośrodek Badawczo-Rozwojowy, ZOZ NSZZ „Solidarność” Dolnośląskiego Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu, ZOZ NSZZ „Solidarność” Pracowników Nordis Chłodnie Polskie, Podzakładowa OZ NSZZ „Solidarność” Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ – SYSTEM S.A. Oddział we Wrocławiu.